Коктели

Освежителен коктел за топлите летни вечери – GREEN APPLE MARTINI

Освежителен е и вкусен. Едноставно вреди да се проба.

Потребни состојки:
• 45мл Smirnoff Green Apple
• 15мл Sour Mix
• 30мл сок од јаболко
• 2 парчиња јаболко

Начин на подготовка:

  1. Додадете Smirnoff Green Apple, Sour Mix и сок од јаболко во шејкер со мраз.
  2. Добро протресете и наполнете ја изладената шаша мартини.
  3. Украсете со парчиња јаболко исечени како полумесечина.