Cuvée White


Benjamin Franklin

“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance.”

Бело вино со контролирано потекло

Создадено од сортите на грозје Ризлинг и Шардоне


Се одликува со свежи и интензивни ароми на банана, круша , праска и лимон

Со добро избалансирана киселост и долготраен вкус


Берба 2019 година

Температура за конзумација од 8ºС до 10ºС


Спарување со храна: зелени салати, тестенини, пилешко со бел сос и секаков вид сирења

Повеќе вина од нашата колекција

wines 101

Read More

Orders

Read More

Wine-vranec2019

Read More

preloader