Коктели

За луѓе кои сакаат да се чувствуваат софистицирано и едноставно – Gentleman’s Cocktail

Овoj коктел е дизајниран за луѓето кои сакаат да се чувствуваат софистицирано и едноставно.

СОСТОЈКИ

45 ml бурбон или скоч виски

2 капки Angostura bitters

1 коцка шеќер

Декорирај со кора од портокал

ПРИПРЕМА

Додадете ја коцката шеќер во старомодната чаша, потоа ставете 3 цртички Angostura Bitters  додадете го алкохолот и мешајте 20 секунди. На крај украсете со кора од портокал.

На здравје!